Ebook Discover Dunia Ini Sederhana Kecil Without Registration iBook

Stars Rating: 4.04 of 5 stars Original Book Title: Dunia Ini Sederhana Kecil
Dunia Ini Sederhana Kecil
.
Ebook Tags: Ebook Format: RTF, TXT, PDF, MOBI, DJVU, FB2, iBook, ePub, DOC
Date of Publication: 2008 by PTS Ones Sdn Bhd Language of Ebook: Malay
Author/Writer: More Info: N/A

Ebook Description:

Kata perempuan berlesung pipit, “Cinta itu umpama menunggu bas. Kita perlu memilih bas yang tepat pada masa yang sesuai. Sekiranya tidak, kita tidak akan selesa meneruskan perjalanan kita. Sebab itu saya masih menggunakan kereta.”
Kata Riduan pula, “Aku cakap dengan kopi di dalam gelas aku. Orang bukan tidak sayang, cuma orang tidak nampak dan lupa.”
Kata Ibu, “Hidup manusia Kata perempuan berlesung pipit, “Cinta itu umpama menunggu bas. Kita perlu memilih bas yang tepat pada masa yang sesuai. Sekiranya tidak, kita tidak akan selesa meneruskan perjalanan kita. Sebab itu saya masih menggunakan kereta.”
Kata Riduan pula, “Aku cakap dengan kopi di dalam gelas aku. Orang bukan tidak sayang, cuma orang tidak nampak dan lupa.”
Kata Ibu, “Hidup manusia ini seperti roda. Kadangkala di atas kadangkala di bawah. Tidak penting kamu berada di atas ataupun di bawah, yang penting kamu sebenarnya bergolek di mana? Sama ada jalanan itu berlumpur, berduri ataupun kamu bergolek di padang-padang rumput yang indah.”
Lelaki gempal kata, “Hidup manusia juga seperti tingkap. Apabila tingkap itu ditutup, maka manusia tidak dapat hidup kerana tiada ruang dan peluang.”
Kata lelaki muka berminyak pula, “Pelangi, warnanya bukan hanya hitam dan putih. Begitu juga dengan hidup”

Categories: